"TÖBB MINT EGY SZÉP MOSOLY"

Close Panel

Belépés / Regisztráció

Még nem regisztrált

Tegye meg most és élvezze annak előnyeit!

Elérhetőség

Cím:1123 Budapest

Alkotás utca 53

Mom Park bevásárlóközpont

1.emelet, Medical Center

Telefonszám:+36 30 488 5508

E-mail cím:

csiki.fogszabalyozas@gmail.com

Facebook:

facebook.com/CsikiFogszabalyozas

Rendelési idő:

Hétfő 9:00-16:00

Kedd 12:00-19:00

Szerda 11:00-18:00

Csütörtök 12:00-19:00

Invisalign – láthatatlan kivehető fogszabályozó készülék

Az eljárást maradó fogazatban alkalmazzuk, a készülék csak a fogakon helyezkedik el, nincs a szájpadlásra vagy bármilyen ínyfelületre kiterjedő része. Az átlátszó síneket (ún. alignereket) a nap 24 órájában folyamatosan viselni kell. Mivel a sín pontosan illeszkedik a fogakra, így külső szemlélő számára láthatatlan. Egy sínt 2 hétig kell viselni, az étkezések kivételével mindig, folyamatosan, 24 órán keresztül. Két hét után jön a következő sín, amely tovább mozgatja a fogakat, és így tovább. Tehát minden egyes sín tulajdonképpen egy „pillanatkép” a megtervezett kezelés egy állapotáról. A páciens saját maga teszi be és távolítja el a készüléket, és fogait minden egyes étkezés után meg kell mosnia, hiszen csak így biztosítható a megfelelő szájhigiénia. Étkezéskor és fogmosáskor értelemszerűen a készülék(ek)et el kell távolítani a szájból.

Az Invisalign-készülékeket számítógépes tervezés alapján készítik. A fogszabályozó orvos nagyon pontos szilikonlenyomatot vesz a fogsorokról, és ezt továbbítja az amerikai cégnek a páciens fotóival és röntgenjeivel együtt. A lenyomatokat digitalizálják. A fogszabályozó orvos kezelési terve alapján az Invisalign-cég készít egy fogmozgatási tervet, amely egy háromdimenziós, az orvos számára az internetről letölthető animáció formájában (virtuális kezelési terv), lépésről lépésre bemutatja, hogyan fognak mozogni a fogak a kezelés elejétől a végéig. Ezen az orvos természetesen változtathat a saját és/vagy páciense igényeinek megfelelően, és a cég technikusai elkészítik a kívánt változtatásokat a virtuális terven. Ha a fogmozgatási virtuális terv végleges, az orvos interneten történő jelzésére előre legyártják az összes sínt, amelyek szükségesek a kívánt végeredmény eléréséhez, majd leszállítják és indulhat a kezelés, a teljes procedúra 2 hónapot vesz igénybe.

Ennek a készülékrendszernek vannak bizonyos korlátai, mivel nem minden fogmozgatás végezhető el vele, így elsősorban az egyszerűbb fogszabályozási eltéréseknél lehet használni. A sikeres kezelés érdekében, mivel kivehető készülékről van szó, a páciens részéről tökéletes együttműködésre van szükség. A készülékrendszer pár (4-7) napos megszokást igényel a páciens részéről.

Sok esetben a fogak mozgatásának segítéséhez ún. attachmenteket kell a fogakra ragasztani fogszínű kompozit anyagból, amelyek akár az egész kezelés alatt fent maradnak bizonyos fogakon. A kezelés során sokszor ún. sztrippelésre van szükség, főleg a frontfogak területén, helynyerés céljából. A készülék tisztítása során naponta legalább egyszer fogkefével és fogkrémmel (kézben!) alaposan meg kell mosni a készüléke(ke)t (igény szerint lehet többször is). Evésnél vagy ivásnál a készüléket a szájból ki kell venni (vizet lehet inni vele). Étkezés után mindig fogat kell mosni és utána lehet visszahelyezni a szájba.

Abban az esetben, ha a készülék viselésével bármilyen probléma jelentkezik (tör, nyom, szúr, vág, nem lehet felhelyezni, kifejezetten fáj valamelyik fog, stb.) a kezelőorvost haladéktalanul fel kell keresni! Ellenkező esetben a fogak, illetve a harapás visszamozdulása következhet be, illetve súlyos fogvisszamozdulás/elmozdulás esetén új alignerek készítése lehet szükséges!

A kezelés során a kontrollok és az aktuális alignerek átadása a páciensnek általában havonta történnek.