"TÖBB MINT EGY SZÉP MOSOLY"

Close Panel

Belépés / Regisztráció

Még nem regisztrált

Tegye meg most és élvezze annak előnyeit!

Elérhetőség

Cím:1123 Budapest

Alkotás utca 53

Mom Park bevásárlóközpont

1.emelet, Medical Center

Telefonszám:+36 30 488 5508

E-mail cím:

csiki.fogszabalyozas@gmail.com

Facebook:

facebook.com/CsikiFogszabalyozas

Rendelési idő:

Hétfő 9:00-16:00

Kedd 12:00-19:00

Szerda 11:00-18:00

Csütörtök 12:00-19:00

Arcesztétika szerepe a fogszabályozásban

A modern professzionális fogszabályozásban teljes mértékben az arcesztétika szabja meg, hogyan tervezünk meg egy kezelést és nem önmagában a fogak helyzete, illetve a harapási eltérés. Az arcesztétika egy összetett fogalom, amelyben benne foglaltatik az arcprofil lefutása, a középarc (az orr aljától az állig terjedő középső arcrész) esztétikája, az ajkak lefutása és teltsége, a mosolyvonal (mosolygáskor milyen a viszonya az ajkaknak és a fogaknak), a fogak formája és a fogsorok lefutása és esztétikai megjelenése, valamint az íny lefutása és megjelenése. Az arcesztétika legtöbb elemét befolyásolni tudja a fogszabályozó kezelés, amit pedig nem, azt az egyéb fogorvos specialistákkal együttműködve lehet kezelni a fogszabályozás előtt, alatt vagy után, a megoldandó problémától függően.

Nagyon fontos az öregedéssel járó esztétikai változások figyelembe vétele is, bár a fogszabályozás ideális esetben fiatalon megtörténik, viszont egy életre szól az eredmény, és pontosan tisztában kell vele lenni a tervezésnél, hogy milyen befolyásoló tényezőkkel kell számolni a páciens élete során, hogy szép mosolya, profilja és középarca megmaradjon.

A hagyományos fix készülékeknél a torlódás miatt betervezett foghúzások sokszor súlyosan károsíthatják a páciens esztétikai megjelenését, hiszen a torlódás miatt kihúzott első kisőrlők helyére hátrafelé mozognak a frontfogak, így az ajkak is beljebb esnek és általában emiatt a profil is csúnyább lesz. Ráadásul a kor előrehaladtával az áll és az orr is előrébb kerül az ajkakhoz képest, így ezekben az esetekben egyre rosszabb lesz a helyzet az öregedéssel. Az érem másik oldala viszont az, hogy megfelelően indikált foghúzásokkal, abban az esetben, amikor kifelé dőlnek a frontfogak, széppé, harmonikussá lehet tenni a páciens az arcát. A fogszabályozási mosolytervezés a fogakat érintő valamennyi arcesztétikai tényező figyelembevételével történik a kezelés megtervezésénél.

Rendelőnkben minden kis részletre kiterjedő esztétikai analízist végzünk, és pácienseinkkel részletesen megbeszéljük a különböző esztétikai paramétereket és azok megváltoztatásának lehetőségeit.

Abban az esetben ha a fogak formája vagy az íny lefutása nem megfelelő, a fogszabályozó kezelés mellett esztétikai fogorvoshoz, valamint parodontológushoz (fogágy/íny-specialistához) utaljuk páciensünket, és a kollégákkal együtt, az ő kezelési szempontjaiknak és mosolytervezési igényeiknek is megfelelve tervezzük meg a fogszabályozást annak érdekében, hogy páciensünk számára minden adott legyen a lehető legtökéletesebb, fogorvos-specialisták általi team-munkával létrehozott eredmény eléréséhez.